Zaal 'Den Hazelt', Pastoor Slossestraat 1, 8800 Rumbeke-Roeselare devriesedidier@hotmail.com
De kleurgrasparkiet werd jaren ondergewaardeerd doordat op tentoonstellingen zijn grotere broer de standaard grasparkiet al de prijzen wegkaapte. Hierdoor begon iedereen grotere en dik bepluimde vogels te kweken en werd er niet meer op de kleur gelet . Vele mooie kleuren verwaterden en sommige verdwenen ook van de tentoonstellingen.

Les soins de santé coûtent cher et plusieurs familles ne peuvent pas obtenir les médicaments dont elles ont besoin. Avec l'Internet inondé de divers sites web de vente de certains médicaments, l'achat de médicaments à partir de WEB n'est plus un rêve pour la plupart d'entre nous. Il y en a d'autres. Vous avez des questions sur Kamagra et "achat kamagra 100mg"? Lorsque vous commandez des médicaments comme Kamagra, vous devez demander à votre médecin sur "kamagra 100mg". Plus d'informations à ce sujet disponibles à "Acheter du Kamagra 100mg". Mais il ya certains médicaments qui peuvent nous aider sans nuire à votre érection. Pour réduire le risque d'effets secondaires indésirables de Kamagra n'utilisez pas d'autres remèdes sans d'abord parler à votre docteur. Rappelez-vous que l'achat de médicaments ED en dehors d'une bonne réputation acheteurs en ligne pharmacie reçoivent généralement des substituts risqués.

Gelukkig heeft men ingezien dat er iets moest  gedaan worden om het aantal grasparkieten op een tentoonstelling terug te krijgen zoals het vroeger was . De kleurgrasparkiet is een prima vogel om beginners wegwijs te maken in de erfelijkheid want de kleurcombinaties zijn enorm.
Door een andere keurschaal is de postuur minder van belang maar toch moet men er rekening mee houden. De vogels mogen maar maximaal 18 cm meten (gemeten van de kruin tot het puntje van de staart) en geen enkel kenmerk van zijn grotere broer vertonen. Het grote verschil is toch wel de kop.  Nadat we jaren hebben gekweekt naar een mooie ronde brede kop dient die bij de kleine grasparkiet de kop enigszins spits, smal ,klein en zonder voorhoofdwelving te zijn. De snavel is volledig zicht baar , moet uitsteken en mag zeker niet in de bevedering zitten . Ook de ogen zien we een weinig uitpuilen. Het geel of wit van het aangezicht (ook masker genoemd) mag niet onder de kin zichtbaar zijn en afgegrensd door aan weerszijden 3 keelstippen van maximum 2 mm groot waarvan er twee volledig zichtbaar en de derde half bedekt door de violette wangvlekken. De nek van de vogels vertoont een kleine knik ter hoogte van de bovenkant van de vleugels en ziet er lang uit. De schouders zijn smal en de vleugels strak langs het lichaam gedragen . De verhouding van de vleugels tot de lichaamslengte dient 45/100 te zijn dus bij een vogel van 18 cm is dit ongeveer 8.10 cm . De staart is recht en gesloten en de twee middelste staartpennen bedekken de 10 andere pennen die maar een derde van de lengte hebben van de twee lange middelste.
Het belangrijkste is echter wel de kleur en tekening . Door mutaties zijn er veel verschillende kleuren die ik in latere artikels ga uitleggen . De wilde grasparkiet is lichtgroen met een goudgeel masker. De gele kleur loopt door van de kop tot op de hele vleugel . Hier spreekt men van de gele grondkleur die tussen de bruinzwarte golftekening zichtbaar is. Als de bevedering onbeschadigd is ziet men een dakpannen motief op de vleugels of zoals de schubben van een vis waarvan de buitenste rand van een schub geel is. Als je een pluimpje trekt van de vleugel zie je dat er twee zwartbruine golven zijn op een gele ondergrond . Maar door het dakpannen effect zie je de binnenste zwarte band niet en zie je een golftekening in de plaats . De staart is zwart met een donkerblauwe schijn en ziet er zwartblauw uit .
 
 
De lichaamskleur mag niet bewolkt zijn maar een onberispelijke uniforme kleur vertonen en zo dicht mogelijk de standaard benaderen want soms ziet men moeilijk het verschil tussen licht en donkergroen.De bevedering speelt daar een grote rol in . Bij de standaard grasparkieten kweekt men meestal lang bevederde vogels (ook buff types genaamd). Bij de kleurgrasparkiet is het beter om zeer kortbevederde (yellow type) te gebruiken. Dit komt de kleur intensiteit en uniformiteit ten goede . Bij de kanaries is dit ook gekend als intensieve en schimmel vogels , waar ook de schimmel vogels een blekere kleur vertonen. Zoals je ziet moet men met heel veel factoren rekening houden wil men goede resultaten halen op tentoonstellingen. Selecteren en de juiste aankopen is de weg naar succes . Maar de aangeboden vogels vertonen meestal nog kenmerken van de Engelse grote vogels. Opgepast bij het aankopen van jonge vogels daar de vogels eigenlijk pas na een jaar volledig volgroeid zijn en dan toch nog groter worden dan dat je eigenlijk wilt. Ook de lichaamskleur komt maar bij de eerste grote rui tot zijn volledige intensiteit.
 
Auteur: Demeester Angelino